top of page

Snoep Goed!

En toen was het alweer januari 2022. De Beleefkeuken heeft de eerste 6 maanden achter de rug, met een vliegende start in oktober, een mooie opening voor familie, vrienden en ons netwerk en een gevulde cursus.


Wat ging het lekker! De energie was goed: daar waar we al maanden mee bezig waren in ons hoofd, werd eindelijk door onze handen omgezet. De eerste kids cursus volgeboekt, een teamuitje gepland dus de Beleefkeuken was volop in bedrijf.

De eerste reacties waren zoals gehoopt; Wow, kun je dit maken van bonen?! Dat is echt súper lekker! Dat moet ik mama vertellen!’ ‘Wat lekker zeg en zo simpel!’

En toen moest de keuken dicht, de lessen stilgelegd. De lockdown was weer daar. Ons enthousiasme getemperd. Verstillen en evalueren past bij de tijd van het jaar, maar de Beleefkeuken – kriebels waren niet zomaar weg. We hebben deze tijd gebruikt om zelf even op te laden, te voelen wat nodig is voor het vervolg. Als de horeca weer mag, mogen ook wij weer.Op de achtergrond zijn we bezig met nieuwe lessen, nieuwe workshops, alles gericht op een gezonde leefstijl. Gezonde voeding nog praktischer maken. Daar zijn we goed in!

Wat komt het mooi uit dat deze week; de week van 17 t/m 23 januari de #WeekvanhetSnoepGoed is, georganiseerd door #JOGG.


Dit past perfect bij onze missie: gezond eten praktisch maken, voor jong en oud.

Hierbij delen we een typisch Beleefkeuken recept Lekker voor na het sporten of tussendoor… en weer eens wat anders dan zoet...


Zure snoepjes 150 gr gedroogde abrikozen

geraspte schil van 2 citroenen + 2 EL citroensap

1,5 EL kokosolie


Was de citroenen goed en droog ze af. Weeg de abrikozen af en snijd ze in 4 stukjes op de snijplank. Pak de rasp en rasp boven een bord met de fijne kant de citroenen totdat het geel eraf is. (niet het witte vlees raspen! Dat is bitter) Pers de citroen uit en houd zeker 2 eetlepels apart Meng alles goed door elkaar in de keukenmachine, voeg ook de kokosolie toe Pureer alles op de hoogste stand tot een gladde pasta. Leg het mengsel tussen twee vellen bakpapier, maak het platter, maar ongeveer 2 cm hoog Snijd het in blokjes en laat ze 30 min. opstijven in de koelkast of stop in de diepvries als er weinig tijd is.

Je kunt ze makkelijk een week in de koelkast bewaren.

Smakelijk!

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page