top of page

Nieuwe belevenissenInmiddels zijn we een dikke vier maanden verder en het Noorse avontuur continues

De eerste hordes van het emigratieproces zijn genomen, inmiddels zijn we verhuist naar een fijnere woning met een strand in de achtertuin. Ook beginnen we langzaam te wennen aan het koude klimaat, kijken we uit naar de lente en wordt er naar school gegaan, naar de Norsk kurs én heb ik werk gevonden. Flink wat grote stappen in korte tijd.Het is midden april en de lente begint hier heel langzaam te ontluiken.

En bij het ontluiken van de lente, het ontspruiten van groen, passen ook nieuwe ideeën en plannen. Nu zijn we - ons gezin- al enige tijd behoorlijk dynamisch bezig als je het mij vraagt, echter ook op werkgebied gebeuren nieuwe dingen.

Sinds drie weken werk ik in een heel andere tak van sport; de kinderdagopvang! Met kindjes tussen de 3 en 6 jaar spelen en ontdekken. Hoofdzakelijk buiten. Dat zijn andere belevenissen dan die in de keuken! .... Alhoewel ik zeker ook mijn bedenkingen heb over de Noorse eetgewoontes tussen de middag met de 'lunsj' zoals ze hier zeggen. Met 6 graden buiten 'lunsjen' is een nieuwe belevenis. Typisch Noorse friluftsliv zullen we maar zeggen.


En wanneer ik niet werk in het kinderdagverblijf, dan ben ik aan het werk aan een nieuw project waar ik mijn hart in kwijt kan:


Het creeëren van een kookschrift! Op deze manier kan ik toch op een praktische manier aan de slag met voeding. Een idee wat sinds lange tijd in mijn hoofd zat en nu vorm krijgt; een kookschrift met gezonde, haalbare, betaalbare en makkelijke recepten voor de doelgroep kwetsbare jongeren. Ik beleef er enorm veel plezier aan om eraan te werken, om een bijdrage te leveren aan een groep die het hard nodig heeft, om uit te denken wat écht kan helpen in het vinden van een gezonde leefstijl als je voor jezelf moet zorgen. Zeker in kwetsbare situaties. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen echter het begin is gemaakt!


Wordt vervolgd zal ik dan ook zeggen.

Beleefkeuken 2.0 is aan slag. Laat de lente maar komen!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page