top of page

De Beleefkeuken - Het begin

Maart 2020. Die eerste twee weken van maart is het stormachtig. Het blijft maar waaien en regenen. Er lijkt geen eind aan de herfst in het voorjaar te komen. Er waaide een nieuwe wind.

De wind ging liggen, de zon kwam tevoorschijn. Covid in het land. Bam, lock-down. Maatschappij plat. Werk plat. Mensen ziek, kinderen thuis. Zo, dat vraagt even een omschakeling. Zoals voor iedereen, moest ook Maike haar onderneming even stilleggen om pas op de plaats te maken. Wat lukt nu niet, maar kan straks wel? Alle plannen en dromen éven in de ijskast.

De aandacht gaat de eerste maanden van het jaar naar iets anders uit. Het gevoel was er al dat er nieuwe stappen gezet mochten worden ten aanzien van werk. Het liefst een samenwerking aangaan. Mooie plannen groots maken. Hoe dan?

Mei 2020. Het kriebelt. Is het de lente of het mooie weer wat al weken aanhoudt… hoe dan ook; tijd om een eerder – voor lockdown gemaakte- afspraak opnieuw in te plannen. Met Marieke welteverstaan. De dames maken kennis; ze kennen elkaar nog niet. Er blijken al heel snel verrassend veel paralellen te zijn. Gezamenlijke interesses, met als Grote Gemene Deler: een passie voor gezonde leefstijl.

Er blijkt zelfs eenzelfde droom: in de toekomst groepen mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl, op een groene plek, waarbij laagdrempeligheid, gezonde, lekkere, pure voeding voorop staat. Een plek van verbinding en gezelligheid. Mensen kennis meegeven.
20 mei 2020 wordt een zaadje geplant. Het gevoel van; dit kan wat worden…!!’ overheerst alles. Een heerlijk gevoel.

1 week later. De lentekriebels hebben doorgezet en Covid zorgt ervoor dat er ook op landgoed Bergzicht de Raaf het een en ander aan verandering onderhevig is.

Marieke krijgt ruimte om haar dromen uit te kunnen werken. Om haar nieuwe opleiding tot leefstijlcoach de vrije ruimte te geven. Van horeca plek naar gezonde leefstijl plek. Voeding en leefstijl en mensen en gezelligheid combineren. Haar ervaring van grote activiteiten plannen en organiseren, samen laten gaan met Maike haar kennis van lichaam en geest en natuurvoeding. Het brainstormen gaat door.


Het houdt niet meer op dat jaar 2020. Plannen worden gesmeed. Van groot naar klein, van klein naar groot. Kunnen we dit? Willen we dit? Gaan we dit samen doen? We gaan door.

Ergens rond december, januari, met wederom een nieuw begin, een nieuw jaar in het vooruitzicht is het daar: de naam de Beleefkeuken is geboren!


Want dat is waar we voor staan: voor Beléven, Genieten, Gezelligheid, Gezondheid, Gezonde Leefstijl in al zijn eenvoudigheid. Samen Delen Groen en Gezond maar nét een beetje anders!

Welkom in de Beleefkeuken.


Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page